Trwa ładowanie...
d42r916
02-07-2012 00:00

Smaki Toskanii. Przepisy kulinarne pełne słońca i miłości

książka
Oceń jako pierwszy:
d42r916
Smaki Toskanii. Przepisy kulinarne pełne słońca i miłości
Autorzy
"__wlasne
Źródło: "__wlasne

Toskania to region hojnie wyposażony przez naturę i historię. Znajdziemy tam wszystko: zachwycające sielskie krajobrazy, najpiękniejsze miasta, arcydzieła sztuki i architektury…
Spotkamy tam także gościnnych mieszkańców i wspaniałą aromatyczną kuchnię.
Przepisy kulinarne nie zmieniają się od wieków i przechodzą z pokolenia na pokolenie.
W kuchni toskańskiej dominują mocne, wyraziste zapachy i mało przetworzone produkty. Jej podstawę stanowią naturalne składniki, przez co jest zdrowa i prosta w przygotowaniu. W większości oryginalnych przepisów kulinarnych tego regionu nie podaje się dokładnych ilości składników, więc gotujący może puścić wodze fantazji i przygotować danie, kierując się intuicją i indywidualnym poczuciem smaku.

„Smaki Toskanii” to niezwykła książka kulinarna napisana przez Polkę, która od lat mieszka w tym regionie Włoch. Są tu przedstawione najsmaczniejsze i najbardziej typowe potrawy, a także wiele ciekawych informacji o samym regionie i jego mieszkańcach.
Piękne wyraziste zdjęcia przedstawiają apetyczne potrawy przyrządzone własnoręcznie przez
autorkę. Jak zapewnia Aleksandra Seghi, wszystkie przepisy są bardzo łatwe, a delektowanie
się smakiem przyrządzonych własnoręcznie potraw – zwłaszcza w dobrym towarzystwie -
przyniesie radość i pozwoli w wyobraźni przenieść się do urokliwej Toskanii.

„[...] gotowanie to nie cel, ale sposób na przebywanie razem w radości przy jednym stole”
- Fabio Pichci, florencki kuchmistrz.

Smaki Toskanii. Przepisy kulinarne pełne słońca i miłości
Numer ISBN

978-83-7670-230-8

Wymiary

150x210

Gatunek

Książki kucharskie

Oprawa

1

Liczba stron

160

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d42r916
d42r916
d42r916